FK PŘÍBRAM
23.09.2024
1.ČLŽ U 14, 7. kolo
10:1
FC Slovan Liberec vs. FK PŘÍBRAM
Branky: 51. Ťuka
Rozhodčí: Linhart - Třešňák, Zikmund
FK PŘÍBRAM:

Báchor (41. Oktábec) – Sýkora, Koňařík, Topinka (41. Řihák), Stieber (56. Škop) – Suchopár (41. Reinisch), Melša, Živanovič (41. Mestic), Müller (41. Voříšek), Ťuka, Roušal (41. Líška)

U14 - Vysoká porážka v Liberci

Jiří Smola

Tentokrát nás čekalo utkání s Libercem, které se sehrálo v tréninkovém centru Slovanu s výhledem na ikonický Ještěd.

Chceme se zápas od zápasu zlepšovat, a takový „fotbalový“ soupeř jako byl domácí tým je přeci k tomu ideální možností. Moc dobře jsme si vědomi, že velká část týmů v žákovské lize, a to už i v této věkové kategorii má ve svém kádru fyzicky vyspělé hráče a samozřejmě i herně velmi zdatné. Proto je zapotřebí, aby naši kluci každý týden co týden na sobě pracovali a zejména v tréninkovém procesu svým nastavením, nasazením atd. vždy posouvali své schopnosti a možnosti. Stále se nám u velké části hráčů v zápasech opakuje alibistický přístup, ve hře je velmi málo vidět ochota vydat ze sebe maximum, a když přidáme pramalou osobní statečnost, tak to pak máme na hřišti velmi těžké.

Je jasné, že nechceme a už ani nemůžeme v soutěži tak často inkasovat. Proto jsme na kluky před zápasem apelovali, aby jejich přístup už konečně byl daleko odpovědnější a také jsme si důrazně připomenuli, že s přechodem do této věkové kategorii už nelze v týmu donekonečna nezodpovědné chování, nedej bože nezájem o hru vůbec tolerovat.

Už ale k utkání. Začalo se ve slušném tempu, domácí byli asi nebezpečnější, ale náš brankář byl zatím vždy na své místě. Herně jsme moc nezaostávali, dokonce v soubojích, kde jinak máme velké rezervy, jsme už byli často důrazní a i úspěšní. Někteří naši kluci se, ale na hřišti stále „schovávají“ a proto přichází situace, kdy nedostoupíme domácího útočníka a celkem lacině pouštíme domácí do vedení. Vše nebylo zase až tak špatné, nicméně v první půli jsme inkasovali celkem čtyři branky. Je škoda, že pár našich „borců“ mnoho herních situací vůbec nedohrají, spíše prostě vypustí! Měli jsme také nějaké šance ke vstřelení branky, ale tu největší po „dělovce“ Ondřeje Sýkory zneškodnil bravurně domácí brankář.

Do druhého poločasu jsme sestavu okysličili šesti novými hráči, chtěli jsme být daleko aktivnější a zápas ještě zdramatizovat. A to se nám také povedlo, mírně zaskočený Liberec zatlačený na svou polovinu také najednou začal chybovat. Když průnik Vojty Reinische po pravém křídle pohotově zakončil Adam Ťuka, najednou nás bylo plné hřiště a vypadalo to, že utkání je dále minimálně ještě otevřené. Bohužel naše další šance bezpečně eliminoval velmi kvalitní domácí brankář nebo organizovaná obranná hra Liberce a žádné drama se tak už nekonalo. Hlavně, protože naši hráči mezi 53. a 64. minutou nepochopitelně zcela „vypnuli“ a domácí v tomto časovém rozmezí hned šestkrát skórovali. Liberečtí měli pěkné herní úseky, dobře měnili těžiště hry, dařil se jim rychlý přechod „nahoru“, ale přesto takto to odevzdat!!! Po zápase si tedy bylo potřeba mnoho věcí, řekněme velmi důrazně připomenout, ale to zůstane v kabině. Nicméně je snad už všem jasné, že nás všechny čeká sakra hodně práce a všichni tomu musíme dát víc jak 100 %, jinak se nikam neposuneme…

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.Kolaudace jednoduše
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.Středočeský krajAUTA s. r. o.SVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.ASTON služby v ekologiiAll Stars SchoolNehoda SportSolar KrálŘeznictví ŠťástkaRepas Servis