FK PŘÍBRAM
29.09.2024
1.ČLŽ U 14, 8. kolo
1:5
FK PŘÍBRAM vs. FK Meteor Praha VIII
Branky: 26. Melša - 11. Líška (vl), 36. Marcoň, 55. Plch, 42. Hanzal, 45. Shevchenko
Žluté karty: De Armas
Rozhodčí: Švagr - Povolný, Saska
FK PŘÍBRAM:

Báchor – Sýkora (59. Oktábec), Koňařík (41. Müller), Stieber, Líška (41. Škop) – Voříšek (41. Suchopár), Melša (59. Mestic), Černý, Živanovič (41. Reinisch), Ťuka – Roušal (41. Topinka)

U14 - Domácí porážka s Meteorem

Jiří Smola

Pražský Meteor byl naším soupeřem v utkání, které se sehrálo pro naší kategorii ve velmi netradičním čase sobotním podvečeru.

Už z našeho vzájemného měření sil v přípravném období, jsme moc dobře věděli, jak kvalitní soupeř nás čeká. Meteor má ve svých řadách šikovné ofenzivní hráče, hlavně fyzicky vyspělé. Bylo důležité tyto jejich přednosti co nejvíce eliminovat, k tomu jsme upravili naše výchozí rozestavení, tak aby hosté měli co nejméně prostoru k uplatnění svého stylu hry. Sami jsme se chtěli prosazovat rychlou kombinační hrou podpořenou aktivní nabídkou. Nicméně v úvodních minutách tomu tak z naší strany zdaleka nebylo. Někdy naše až bojácné počínání a alibistický přístup hostům velmi napomáhal v jejich snaze o vstřelení úvodní branky. No a když se to několikrát nepodařilo Meteoru, tak jsme jim v tom asi po deseti minutách dokonce napomohli svou vlastní brankou. Paradoxně v tento moment to z kluků „spadlo“, hra se pak začala vyrovnávat. Vyústěním tomu byla v 26. minutě důsledně dohraná situace v pokutovém území hostů, když svou dorážkou zaslouženě vyrovnal Vojtěch Melša. Potom i další minuty zápasu patřili našim klukům, zejména agilní Matyáš Voříšek „čeřil vodu“ po pravém křídle a následné jeho centry do vápna Meteoru už několikrát opravdu „zaváněli“. Nakonec to ale byli hosté, komu se v závěru poločasu podařilo z brejku skórovat. Škoda, protože výsledek 1:2 po půli, tak byl pro kluky, myslím, že až moc přísný. Ale jasně, hraje se na góly.

Ve druhé části hry se naše sestava z poloviny obměnila, než jsme se s tím porovnali soupeř během patnácti minut třikrát dopravil míč do naší svatyně a dobře rozehrané utkání tak bylo pryč. Velký podíl na tak rychlém odskočení měl asi nejvíce soupeřovo střídající, hlavně „rozdílový“ hráč, se kterým jsme se při jeho průnicích nedokázali popasovat. Postupně se naši kluci dokázali s tím vším srovnat, ale žádná branka už k vidění nebyla. Výsledek není určitě optimistický, ale v první i druhé půli už bylo mnoho výkonů, které snesou slušné měřítko. A věřím, že to je příslib do další práce.

Do zápasů se snažíme vždy zapojit povolené maximum hráčů a všem tím chceme poskytnout co nejvíce prostoru ukázat se. Během podzimní části sezony tomu bude tak i nadále, ale všechno to také musí směrovat k hernímu progresu. Také víme, že nás nemine redukce našeho složení, budeme pak potřebovat už i více optimalizovat sestavu, to není nikdy nic příjemného, ale kluci prostě musí na hřišti o svou pozici v týmu zabojovat. 

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.Kolaudace jednoduše
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.Středočeský krajAUTA s. r. o.SVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.ASTON služby v ekologiiAll Stars SchoolNehoda SportSolar KrálŘeznictví ŠťástkaRepas Servis