FK PŘÍBRAM
29.09.2024
1.ČLŽ U 12, 8. kolo
3:5
FK PŘÍBRAM vs. SK Slavia Praha
Branky: 1., 52. Mackovič 74. Hrdlička
Rozhodčí: Greguš
FK PŘÍBRAM:

Koza – Hrstka, Pešata, Pospíšil, Kubát (K), Burian, Hrdlička, Dvořák, Mackovič, Osvald, Boukal, Čanda

U12 – Těsná porážka se Slavií

Jaroslav Brunclík

Ve druhém domácím zápase v řadě jsme přivítali Slavii Praha, takže o motivaci kluků bylo postaráno.

Do zápasu jsme vstoupili výborně a hned po několika vteřinách šli do vedení. Radek Mackovič se důrazně prosadil přes dva obránce a trefil se na zadní tyč 1:0. V 10. min vyvezl míč Vojta Hrstka a na zadní tyči hledal volného Mackoviče, který bohužel jen o kousek na míč nedosáhl. O tři minuty později vystřelil z dálky Čanda, hostující brankář udělal snad jedinou chybu v zápase, ale za pomoci tyče nakonec míč zachytil před brankovou čárou. Škoda, že jsme z dobrého začátku vytěžili jen jednu branku. V 16. minutě se naopak prosadil soupeř a po křížném míči za obranu vyrovnal na 1:1. Po dvou minutách jsme si mohli vzít vedení zpět, ale Mackovičovo sólo zlikvidoval brankář a poradil si i s dorážkou Osvalda a kopal se jen roh. Ve 23. šel do vedení soupeř po přesné střele z hranice vápna 1:2. V poslední minutě první částky vystřelil tvrdě z dálky Hrstka, ale před brankou nám chyběl větší důraz, abychom dostali brankářem vyražený míč do sítě.

Hned v úvodu druhé části kopal zleva roh Čanda, na první tyči si míč našel Hrdlička, ale brankář gólovou střelu vyrazil na další roh. Výborný pohyb soupeře dělal klukům velké problémy a ve 39. minutě se to projevilo i na skóre. Hostující záložník se na pravé straně prosadil hned přes tři hráče a po přihrávce před prázdnou bránu to bylo 1:3. Ve 45. minutě jsme předvedli pěknou akci na levé straně. Pešata vyvezl míč, posunul do křídla na Čandu, který našel u zadní tyče Osvalda, ten byl ale v ofsajdu a branka tak platit nemohla. V 51. minutě jsme přeci jen snížili na rozdíl jedné branky. Pospíšil se dostal k opakovanému zakončení ze střední vzdálenosti, ale výborného brankáře prostřelil až zblízka Mackovič 2:3. V 59. minutě nám ale soupeř po rychlém brejku opět odskočil na rozdíl dvou branek 2:4.

I v poslední třetině jsme se dostávali do nadějných situací. V 63. minutě se protáhl středem Pešata, ale tvrdá střela skončila těsně vedle brány. V 72. minutě vystihl malou domů Hrdlička, ale trefil jen dobře vyběhnutého gólmana. To na druhé straně se o dvě minuty později míč do sítě, po míči za obranu dostal 2:5. V 75. minutě nejdříve po levé straně zaútočil Hrstka, ale střela na bližší tyč šla těsně vedle. Po následné rozehrávce pak získal míč Hrdlička a přízemní střelou uzavřel skóre zápasu na 3:5.

Soupeř hrál většinu zápasu ve velké intenzitě a výborně se pohyboval, což nám působilo problémy. Důraznou hrou jsme se ale dostávali do poměrně hodně šancí, nicméně hostující brankář byl nejlepší hráč v sešívaném dresu. Je pravda, že i náš gólman Jára Koza zlikvidoval celou řadu vyložených šancí a celkové skóre tak mohlo být mnohem vyšší na obou stranách. Hned ve středu nás čeká další výzva, když od 17 hod vyzveme Spartu.

Rodičům děkujeme za podporu

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.Kolaudace jednoduše
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.Středočeský krajAUTA s. r. o.SVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.ASTON služby v ekologiiAll Stars SchoolNehoda SportSolar KrálŘeznictví ŠťástkaRepas Servis