FK PŘÍBRAM
16.10.2021
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 11. kolo
2:0
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 4. Dedič, 69. Pilík
Žluté karty: Sus, Obdržal, Hájek - Holík, Kramář, Kadlec
Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Líkař
Diváci: 860
Příbram:

Šiman – Sus, Kingue, Vilotić, Mezera – Procházka (88. Antwi), Pilík (79. Langhamer), Petrák (61. Obdržal), Čermák, Vávra (46. Hájek) – Dedič (79. Voltr)

Opava:

Digaňa – Celba, Didiba, Helebrand, Kadlec – Darmovzal, Gorčica (61. Pisačič) – Pikul (82. Putyera), Lukáš Holík (82. Smékal), Helešic (82. Šcudla) – Kramář (77. Rataj).

První domácí výhra po duelu s Opavou

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram zvládla utkání dvou exligistů a po brankách Dediče s Pilíkem získala tři body.

Do dalšího utkání Fortuna:Národní Ligy jsme nastoupili s obměněnou sestavou a také s novým jménem v záložní řadě. Tým v týdnu posílil Marcel Čermák, který se postavil do středu zálohy. Náš tým nastoupil aktivně do duelu dvou exligových týmů. René Dedič si na pravé straně vyměnil míč s Tomášem Pilíkem, navedl si balón na střed hřiště a prostřelil gólmana - 1:0 ve 4. minutě. Blízko k brance byl i o minutu později, když náš tým kopal roh. Hlavička Dediče letěla nad branku. 

Jenže poté převzali režii zápasu hosté, nejprve dosáhli branku z ofsajdové pozice, poté nás na dlouhé minuty zamknuli před naší branku. Šiman musel zasahovat před Pikulem. Jinak narůstal hlavně počet čárek na kontě rohových kopů pro Opavu. V závěru první půle měl velkou možnost Stanislav Vávra, ale nadějný brejk nevyřešil dobrou nahrávkou a podobně se nezadařilo ani Procházkovi s Pilíkem. Do kabiny tak šel náš tým s těsným vedením 1:0.

Po změně stran si náš tým udělal větší pořádek v defenzivě a nepustil hosty do šancí. V 65. minutě měl velkou možnost Daniel Procházka, když ve velké možnosti pálil vedle branky. Ovšem i na opačné straně zahrozili hosté nebezpečně. Helešic zůstal nehlídaný ve vápně a vystřelil těsně kolem pravé tyče. 

V 69. minutě nám konečně vyšel brejk, když Tomáš Pilik dostal pas za obranu a úspěšně zakončil kolem nohy brankáře - 2:0. A netrvalo dlouho měl naprosto stejný kontr opět Pilík, tentokrát přes "housle" nepropálil míč a do branky nemířil ani dorážející Dedič. 

Závěr utkání si pak již domácí pohlídali a konečně prolomili domácí čekání na výhru.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.Kolaudace jednoduše
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.Středočeský krajAUTA s. r. o.SVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.ASTON služby v ekologiiAll Stars SchoolNehoda SportSolar KrálŘeznictví ŠťástkaRepas Servis