FK PŘÍBRAM
11.05.2019
FORTUNA:LIGA, N2
1:0
Příbram vs. Karviná
Online
Branky: 65. Soldát
Žluté karty: Kočí - Suchan
Rozhodčí: Lerch - Vlček Ratajová
Diváci: 1825
Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kingue, Antwi – Mingazov (90. Voltr), Soldát, Květ (46. Polidar), Rezek – Matoušek (88. Jablonský) – Fantiš
Karviná: Berkovec – Jan Moravec (87. Fokaidis), Krivák, Rundić, Záhumenský – Budínský, Bukata – Ba Loua (73. Suchan), Lingr, Guba (60. Faško) – Wágner

Důležitou výhru trefil po přestávce Soldát

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Nervózní utkání o naději vyhnutí se baráži rozhodl svojí první ligovou brankou Karel Soldát

Umístění po třiceti kolech základní části rozhodlo o tom, že Příbram v nadstavbě hraje z pěti zápasů pouze dvě utkání na domácím stadiónu Na Litavce. Pikantní byl souboj pro oba trenéry, oba totiž stáli i na lavičce svého soupeře ve více či méně dávné době.

Náš tým si musel pohlídat nebezpečného Tomáše Wágnera, který se v posledních výhrách Karviné zvednul střelecky až na 11 branek. A právě tento hráč byl v první šanci, kterou musel chytat Ondřej Kočí. Na opačné straně jsme čekali na větší možnost do 18. minuty, kdy pálil Matoušek a jeho střela šla sražená vedle. Ve 20. minutyě si na roh naskočil Karel Soldát a jen těsně hlavičkoval nad branku. 

Ve 23. minutě jsme přežili megašanci hostů. Duo Budínský - Wágner připravilo zakončení, po němž musel z brankové čáry hlavičkovat míč pryč Roman Květ. I na opačné straně se za pár minut objevila šance, jenže Olivier Kingue netrefil v těsné blízkosti skákající míč. Vedle branky později hlavičkoval i Ruslan Mingazov. Mimo tyče mířil i soupeř ve 37. minutě. Budínského pokus šel mimo horní růžek Kočího brány. V nastaveném čase první půle odkopl nepřesně brankář Berkovec a Roman Květ vydatně povzbuzován diváky pálil z půlky na prázdnou branku. I jeho pokus se však pod břevno nevešel.

Právě Květ do druhého poločasu už nenastoupil a střídající Matěj Polidar předvedl po pár vteřínách brilantní orientaci ve vápně. Jeho zakonční se štěstím brankář hostů vykopnul na roh. Náš tým po změně stran viditelně zapnul na vyšší stupeň a mačkal svého soupeře. To se nakonec povedlo v 64. minutě. Po perfektně kopnuté standardce od Martina Nového se ve vápně dostal míč ke Karlu Soldátovi, který v pádu nadvakrát poslal míč za brankovou čáru - 1:0. Za pět minut šel z levého křídla na brankář Mingazov a měl pojistku na kopačce, jenže střela těsně minula pravou tyčku. Hosté předvedli v 74. minutě nebezpečnou akci, kterou před Wágnerem zachraňoval na poslední chvíli Antwi. 

Závěr utkání jsme si už pohlídali a nepustili soupeře k výraznějšímu náporu. Zisk důležitých tří bodů mohl tým oslavit s věrnými fanoušky, kteří dorazili Na Litavku podpořit zelenočerné barvy.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.Kolaudace jednoduše
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.Středočeský krajAUTA s. r. o.SVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.ASTON služby v ekologiiAll Stars SchoolNehoda SportSolar KrálŘeznictví ŠťástkaRepas Servis